Ons team

Niek Elemans

Niek groeide op het melkveebedrijf van zijn ouders op met de koeien. Er was voor hem dan ook geen twijfel: hij zou later iets in de agrarische hoek gaan doen. Al tijdens zijn studie Dier & Veehouderij aan de HAS in Den Bosch kwam hij als oproepkracht bij ons werken. Toen hij zijn studie had afgerond was hij vastberaden om naast de werkzaamheden thuis, ook bij ons te blijven werken. Zijn passie ligt namelijk in de mest-, wet- en regelgeving, waarbij het ‘ontzorgen’ van klanten hem veel voldoening oplevert. De combinatie van thuis en zijn werk bij FG Bedrijfsontwikkeling passen dan ook goed in zijn straatje. Niek zijn unieke talent? Niet kijken naar wat niet kan, maar focussen op wat er wel mogelijk is. 

Henk Oppers

Henk groeide weliswaar op als zoon van een varkenshouder, maar aan Henk zelf is geen varkensboer verloren gegaan. Zijn broer nam het bedrijf van zijn vader over. Henk zelf had absoluut ook feeling met de praktijk, zat aan het begin van zijn carrière enkele jaren als adviseur in de buitendienst, maar zijn echte affiniteit lag bij de administratieve kant van de sector. Uit cijfers lezen hoe het met een bedrijf gaat en van daaruit signaleren en adviseren. Dan is Henk op zijn best. Stipt. Afspraak is afspraak. En aanpakken. Dat is Henk. Zijn unieke talent? Dat hij begaan is met de sector en zijn klanten, in goede en minder goede tijden. Ziet hij mogelijkheden, bijvoorbeeld in het aankopen of verkopen van rechten, dan zal hij niet nalaten om boeren met elkaar in contact te brengen. Hun belang staat voor Henk voorop. Altijd!

Tom Vloet

Tom studeerde Dier & Veehouderij aan de HAS in Den Bosch. Voor die tijd al werkte hij in zijn vrije uren bij een veehouder in zijn geboorteplaats Macharen. Dat bleef hij doen. Ook na zijn studie, toen hij ervoor koos om fulltime bij de veehouder te gaan werken om nog meer ervaring in de praktijk op te doen. Totdat wij hem spotten: een jonge, open en gedreven vent met kennis van zaken. We hadden direct een klik! Het bedrijf en de baan passen dan ook precies in zijn straatje: dicht bij de boer, meedenken vanuit de praktijk. Toms unieke talent? Dat hij altijd in oplossingen denkt, ook als de druk groot is.

René van Lieshout

Stapte na zijn opleiding aan de HAS direct de bedrijfsadvisering in. Het was begin jaren negentig, de tijd van de uitbreidingen en de tijd waarin de ammoniakreductie op de agenda kwam te staan. René ontdekte dat hij het meeste plezier uit zijn werk haalde als hij zich vast kon bijten in de regelgeving. Want het benutten van kansen, zo zag hij, hing sterk samen met hoe je de regels interpreteerde. Zodra het voor klanten lastig werd, zag René de uitdaging. Dat hij zich later vastbeet in een studie rechten mag dan ook geen verrassing heten. Intussen is hij de meester van FG Bedrijfsontwikkeling, letterlijk en figuurlijk. Hij is onze mentor en jurist ineen, die al jaren in het vak meeloopt, maar net zo jong en gretig is als toen hij hier voor het eerst binnenstapte.